Vluchtheuvelgemeente te Zetten 

  

 

 

Welkom 
Historie
Informatie
Kerkdiensten
Kerkblad
Pastoraat
Huiskamerviering
Senioren
Mijn Vluchtheuvel
Huisbezoek
Meespeelviering
Heuvellezingen
Cantorij
Vorming & toerusting
Kerkenraad
ANBI
Links

 

 

 

 

 

 

 

MEESPEELVIERING in de Vluchtheuvelkerk

 

GEDENKEN 3 NOVEMBER 2019

        

           1 Samuel 3 – Een droom?

Illustratie: Justus de Ruiter

 

Wat een feest toen Samuel werd geboren, het lekkers kon niet op. Als Samuel een kleuter is brengt Hanna hem naar de tempel. Hij groeit op en is nu bijna een voorbeeldige priester geworden. Dat kun je van de zonen van Eli niet zeggen, die doen alles wat niet mag. Hoe kan Samuel daar zo onverstoorbaar onder blijven en elke nacht lekker slapen? Nou deze keer wordt hij toch wel vaak wakker, wat is dat toch, de stem die hij hoort? En wat betekent het allemaal wat er wordt gezegd? Is dit goed nieuws of helemaal niet, en voor wie? Het liefst denkt hij er niet meer over na.  

Wij weten ook niet hoe ons leven verder zal gaan. We kunnen wel terugkijken op wat er allemaal gebeurde, en vooruit, naar wat wij verlangen. Alleen hier en nu, als wij even stilstaan, weten wij wat we voelen, wie en wat wij missen.

In de eerste viering van november gedenken wij dit. We branden een lichtje en delen met elkaar aan wie we denken en missen, wat ons stil doet staan, ons bezig houdt, misschien de adem beneemt, en voorzichtig weer stem geeft.

Kun jij je naam al schrijven? Dat komt in deze viering heel goed uit, en anders is er altijd wel iemand die je helpt.

 

 

 

 

 `